INTERIOR

 

bigbags

 

stiva

 

butuc

teracota

Avantajele sobelor de teracota

In contextul actualei situatii energetice internationle, sobele din teracota prezinta marele avantaj ca pot functiona cu orice fel de combustibil solid sau gazos, lemn moale, lemn tare, rumegus, carbune, cocs, brichete, gaz metan - in functie de specificul zonei. Singura conditie tehnica este ca sobarii din zona de utilizare sa cunoasca variantele constructive pentru diferite tipuri de combustibili.

suport lemnLemnul, cel mai ieftin
Cantitatea de combustibil consumat depinde de mulţi factori - gradul de izolare a casei, temperatura de afară, suprafeţele vitrate, înălţimea planşeelor etc., dar pentru o lună de iarnă a fost calculată o medie a consumului de energie la 6.000 kWh. La o casă de circa 200 de metri pătraţi utili, necesarul termic este cuprins între 15 şi 20 kW, doar pentru încălzire. Dacă se doreşte şi prepararea apei calde menajere,  recomandarea merge spre o putere instalată de circa 25 kW.

Livrarea se face in Timisoara si in celelalte localitati din judetul Timis sau in zonele apropiate. Tariful pentru livrare se stabileste pentru fiecare transport in functie de distanta si cantitate. Cantitatea ce poate fi livrata la un transport este de 6m.

cubareUnitatea de masura cu care se masoara cantitatea pentru a fi determinat pretul final este metru ster sau metru cub. Metru ster este unitatea de masura ce reprezinta o gramada de lemne asezate intr-un metru cub (1m / 1m / 1m) luand in calcul si spatiile goale dintre ele. Totul depinde de cum sunt taiate, aranjate si stivuite intr-un metru ster sau cub.

1 m ster = 0.65 mc

1 mc = 1.65 ms

1 metru cub cantareste in jur de 625 kg - 650 kg in functie de umiditate.

confectii

scoartadecopac

uleiars